Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk og højtidelig begivenhed. Det er en dag, som mange med glæde ser frem til. Det er helt specielt at stå i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.
Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

For at blive gift i folkekirken kræves det, at den ene af jer eller I begge er medlem.

Det skal I gøre

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:

Lav en aftale: Kontakt sognepræst Anders Dalgaard, tlf. 75 89 32 11, mail: adal@km.dk for aftale om tidspunkt for brylluppet og bryllupssamtalen.

Skaf en prøvelsesattest: I skal have en prøvelsesattest fra kommunen, som I skal aflevere til sognepræsten. For at få en prøvelsesattest, skal I udfylde og aflevere en ægteskabserklæring

Vælg vidner: Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Vælg navn: Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det. Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I i god tid inden vielsen sende blanketten "Navneændring på bryllupsdagen" til sognepræsten eller kirkekontoret i jeres bopælssogn. Blanketten kan I finde på  personregistrering.dk.