Lysgudstjeneste

Som noget nyt markerede Øster Snede Kirke Kyndelmisse med en lysgudstjeneste søndag den 31. januar 2016 kl. 16.00. Et til lejligheden sammensat kor medvirkede ved gudstjenesten.

Kyndelmisse, der også kaldes Kjørmes-Knud, betyder lysmesse eller lysgudstjeneste, som fejres den 2. februar, som er den dag, hvor Jomfru Maria sammen med Josef bringer Jesus til templet, hvor de møder den gamle Simeon, der udbryder: ”Herre, nu lader du din tjener gå bort med fred efter dit ord. For mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folk.”

Kyndelmisse har fra gammel tid markeret tidspunktet, hvor vi er nået halvvejs igennem vinteren. Det er stadig mørkt udenfor, hvorfor vi har brug for lys, mens vi venter på forårets komme. Lysgudstjenesten vil have et meditativt præg og handler om Jesus som det lys, der sejrer over mørket.

Efter gudstjenesten blev der budt på dejlig varm suppe i Konfirmandhuset.